Novosti

Fabriku automobila kompanije Volvo Cars u Chengdu napaja isključivo električna energija iz obnovljivih izvora

Tvornicu u Chengdu, najveći proizvodni pogon kompanije Volvo Cars u Kini, sada napaja isključivo energija iz obnovljivih izvora, a time se proizvodna mreža Volvo Cars snabdjeva sa 80 odsto električne energije iz obnovljivih izvora na globalnom nivou.

Više

Svaki model Volvo odsad je opremljen ograničenjem najviše brzine na 180 km/h i sistemom Care Key

U svako novo vozilo Volvo odsad je ugrađen sistem za ograničenje najviše brzine na 180 km/h, a time kompanija Volvo ispunjava svoje prošlogodišnje obećanje o implementaciji takve blokade te premašuje uredbene i zakonodavne zahtjeve s ciljem ostvarenja prometa bez težih povreda i smrtnih žrtava.

Više

Kompanija Volvo Cars unaprijeđuje razvoj tehnologije autonomne vožnje

Kompanija Zenuity, koja razvija programsku opremu za računarski podržanu i autonomnu vožnju, bit će podijeljena na dva dijela radi što boljeg iskorištenja potencijala svojih dosadašnjih zaključaka.

Više

Tvrtka Volvo Cars je svečano otvorila novu proizvodnu liniju za baterije u Ghentu

Tvrtka Volvo Cars je danas zvanično otvorila sasvim novu proizvodnu liniju za baterije u belgijskom mjestu Ghent i ove godine počinje sa proizvodnjom svojih prvih potpuno električnih automobila XC40 Recharge P8.

Više

Prelazak sa cestovnog na željeznički teretni saobraćaj smanjuje vrijednosti emisija u logističkoj mreži tvrtke Volvo Cars

Tvrtka Volvo Cars znatno je smanjila emisije CO2 u oblasti logistike budući da je cestovni prijevoz od svojih proizvodnih pogona do skladišta novih vozila zamijenila željezničkim prijevozom.

Više

Volvo Cars uvodi mjere za ublažavanje posljedica pojave koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenika.

Više

OBAVIJEST O EPIDEMIJI KORONAVIRUSA

Dežurni Volvo servisi brinu za vašu mobilnost

Više

Zašto su vozila Volvo sigurna za svako tijelo, muško ili žensko

Raznolikost i integrisanost su suštinski elementi  kulture kompanije Volvo Cars. To su vrijednosti koje su implementirane u cijeloj kompaniji i primjetne na svim područjima njenog rada. Uspjeh kompanije Volvo Cars je zasnovan na snazi i saznanjima stečenim iz različitih miljea, vidika i iskustva.

Više

Kompanija Volvo Cars predstavlja obnovljene modele S90 i V90 te blage hibridne pogone u svim serijama modela

Kompanija Volvo Cars danas predstavlja osvježene izvedbe limuzine S90 i karavana V90/V90 Cross Country sa uglađenim oblikom spoljašnjosti i sasvim novim vrhunskim audio sistemom Bowers & Wilkins.

Više

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se